Sök böcker i

Följ oss

            

NG bibliotek


Vi har öppet
måndag - torsdag  8.30-16.00
fredag                       8.30-14.45

tel 08-718 8126 biblioteket.ng@nacka.se

Kategorier

Jakobs målning

Bild1

Akrylmålning av Jakob Jansson, 2016

Plötsligt en dag i slutet av förra terminen dök det upp en stor målning ovanför ingången till biblioteket. Det visade sig vara resultatet av Jakob Janssons (f d  TD3) gymnasiearbete. Vi haffade Jakob för att ställa några frågor om målningen:

Hur kom du idén att göra en konstutsmyckning på NG?

Jag hade sett att det fanns många konstverk av elever på skolan så jag tog tillfället i akt att också bidra med ett i kursen gymnasiearbete. Jag ville också testa att överföra en digital skiss till en riktig målning och för första gången måla i stor skala (målningen är 190 x 190 cm).

Målet med projektet var att skapa en målning som är estetiskt tilltalande samt inspirerande för dess åskådare, målningen skall också ge en känsla av gemenskap mellan elever på Nacka Gymnasium.

Vad inspirerade dig till motivet på den här målningen?

Jag ville ha ett motiv som alla elever kunde relatera till. Därför finns Nacka gymnasiums alla olika programinriktningar representerade i målningen. Alla elever kan kan hitta sin individuella inriktning men samtidigt känna sig som en del av en helhet. Den filosoferande, tänkande människan, inspirerad av bronsstatyn Tänkaren (Le Penseur) av Auguste Rodin är en symbol för kunskap och nytänkande. Jag hoppas att skolans elever ska bli inspirerade av målningen, få ökat självförtroende och arbetsvilja.

Tack Jakob Jansson TD3 för den fina målningen och för att vi också får använda din bild av den!

 

 

 

 

 

Lämna en kommentar