Sök böcker i

Följ oss

            

NG bibliotek


Vi har öppet
måndag - torsdag  8.30-16.00
fredag                       8.30-14.45

tel 08-718 8126 biblioteket.ng@nacka.se

Kategorier

Författarporträtt 2.0

Janeausten5  Hjalmar Soderberg  Ngozi Adichie

Jens Lapidus     astrid lindgren   Dagerman

Tack vare ett samarbete med bildläraren Anna Edqvist Thulin och eleverna i den individuella kursen Grafisk illustration har vi nu nya, jättefina författarporträtt som pryder väggarna i biblioteket.

Vi hade valt ut ett antal författare vi ville se porträtterade och bjöd i mars in eleverna då vi presenterade vår ”beställning” och eleverna fick dra lott om vilken författare de skulle skildra. Många av författarna var okända för eleverna men den ingick i uppgiften att läsa på om författarskapet för att sedan göra en fri tolkning med en porträttbild i centrum. Vi visade eleverna böcker skrivna av författarna, ett digitalt författarlexikon ALEX, artikeldatabaser och andra informationsresurser de kunde använda sig av i sin research.

Sedan dess har vi väntat och längtat och förra veckan var det äntligen dags för hängning och vernissage.

Så nu är de på plats: Hjalmar Söderberg, Astrid Lindgren, Margret Atwood, Stephen King, Jens Lapidus, John Green, Sofie Oksanen, Bruno K Öijer, J K Rowling, Chimamanda Ngozi Adichie, Svetlana Aleksijevitj, Stig Dagerman, Jane Austen, Jonas Hassen Khemiri, Harper Lee, Jonad Gardell, Fjodor Dostojevskij & Jeanette Winterson. Alla porträtten finns i ett fotoalbum på bibliotekets Facebook.

Stort tack Anna och alla fantastiska elever!

Lämna en kommentar