Sök böcker i

Följ oss

            

NG bibliotek


Vi har öppet
måndag - torsdag  8.30-16.00
fredag                       8.30-14.45

tel 08-718 8126 biblioteket.ng@nacka.se

Kategorier

Boken ALLA borde läsa!

Anna Lorentzon rekommenderar Naomi Klein

Entusiastiska lärare har vi gott om på Nacka gymnasium! Att de också läser och sen vill dela med sig av sin sina boktips är en enorm bonus.

Den här gången är det Anna Lorentzon (eng, spa) som har hittat boken ALLA borde läsa, nämligen:

This changes everything av Naomi Klein (2014):
Hur vi kan förstå och förhålla oss till klimatförändringarna? Naomi Klein har skrivit en förklaring till hur allt hänger ihop och samlat en imponerande mängd bevis för denna betydelsefulla och inspirerande kunskapskälla SOM FÖRÄNDRAR ALLT.

Hur? Boken ger en diagnos på mänsklighetens problem som orsakat klimatkrisen, sätter vår globala historia och vårt förhållande till alltings ursprung, jordklotet, i ett politiskt, socialt och kulturellt sammanhang. Trots det obevekliga i hennes slutsatser och den försvinnande korta tid vi har på oss att lösa överlevnadsproblemen, kan jag ändå lägga ifrån mig den med en känsla av hopp!

”The most important book I’ve read all year- perhaps in a decade … crucially, she leaves the reader with a sense of optimism”: Stephanie Merritt, Observer, Books of the Year.

Läs också gärna inlägg i klimatdebatten om samspelet mellan miljö och makt baserat på svensken Andreas Malms avhandling om ångmaskinernas framväxt:

Så kan ångmaskinerna lära oss att förstå klimatförändringarna” av Irma Allen  (KTH),
Dagens Nyheter 160308, övers. Jonas Thente

Stort tack Anna för ditt bidrag!

 

Lämna en kommentar