Sök böcker i

Följ oss

            

NG bibliotek


Vi har öppet
måndag - torsdag  8.30-16.00
fredag                       8.30-14.45

tel 08-718 8126 biblioteket.ng@nacka.se

Kategorier

Vinn en bok i bibblans filosofiquiz

A Philosopher Lecturing with a Mechanical Planetary 1766 Oil on canvas, 147,3 x 203,2 cm Derby Museum and Art Gallery, Derby

A Philosopher Lecturing with a Mechanical Planetary
(1766), Derby Museum and Art Gallery.

Vad är rättvisa? Vad är normalt? Och Finns Gud eller är allt bara en slump?

Det är några av frågorna som kommer att tas upp under filosofifestivalen som anordnas nu i helgen på ABF Stockholm av Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis med anledning av Världsfilosofidagen den 19 november.

Världsfilosofidagen instiftades av Unesco 2005 och firas varje år den tredje torsdagen i november, hela programmet till festivalen kan du läsa här.

I biblioteket har vi plockat ihop flera intressanta böcker på temat, och du kan också komma in och låna äldre nummer av tidskriften Modern Filosofi.

Du kan också vara med och tävla i bibliotekets filosofiquiz, och ta chansen att vinna en fin bok: ett exemplar av författaren och etikforskaren Ann Heberleins senaste bok Etik. Människa, moral, mening (2014). Du deltar i quizet här.

Tävlingen är öppen för alla elever och lärare på skolan och en vinnare utses fredagen den 20 november, vinnaren publiceras på bibliotekets FB-sida. Tag chansen att lär dig något du inte visste om filosofi och tävla nu!

Sprid gärna tävlingen vidare till dina kompisar på skolan, länken till quizet är: testmoz.com/601603

Lämna en kommentar