Sök böcker i

Följ oss

            

NG bibliotek


Vi har öppet
måndag - torsdag  8.30-16.00
fredag                       8.30-14.45

tel 08-718 8126 biblioteket.ng@nacka.se

Kategorier

Välkommen till läsåret 2011/2012!

Japp, då är vi tillbaka efter sommaren och det känns riktigt bra! I juni började det fysiska förändringsarbetet i biblioteket, och ni som varit här förut kommer att märka stooor skillnad. De höga bokhyllorna som tidigare stod framför entrén är nu flyttade åt sidan, vilket gör att biblioteket upplevs som mycket större än förut. Vi passade även på att flytta de andra hyllorna, och tillsammans med några riktigt duktiga sommarjobbare tog vi ner varenda bok, dammade, flyttade hyllor och ställde tillbaka böckerna igen. Så vi har verkligen inte legat på latsidan!

En annan stor förändring är att den enormt stora lånedisken är borta. Den rev vi och ersatte med en mindre. I samband med det passade vi på att flytta Smartboard:en så man vid genomgångar och infosökningar får plats med större elevgrupper. I år blir det första gången vi använder Smartboard:en vid biblioteksintroduktionen för de nya 1:orna, kul! På så vis synliggörs det digitala biblioteket på en gång.

I början av nästa vecka väntar vi också en leverans med ytterligare en liten lånedisk, ett avlångt ståbord för alla laptops när man ska skriva ut, nya stolar till alla studieplatser, tre små runda bord (+ schyssta ”stolfåtöljer” till borden som kommer v 37) som ska stå längst ner i lokalen. Det var faktiskt ett elevförslag som tyckte att man kunde utnyttja ytan för grupparbete. Bra där, kom gärna med förslag, det lönar sig!

Vi kommer också att byta ut de gamla skrivarna och testa nya multiskrivare för kopiering, scanning och utskrifter. Men vi behåller de gamla tills vi verkligen ser att de fungerar…

Igår var det storstädning och nu lyser de nybonade golven av polish.

Nu saknas bara en sak: ni. Välkommen!

Bye bye gamla lånedisk

Lämna en kommentar